Turizm Rehberliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mesleki uygulama dersi kapsamında gerçekleştirilen saha gezilerinin yeni rotası Çakırkaya Manastırı ve Tomara Şelalesi oldu. Turizm Rehberliği bölümünden Doç. Dr. Uğur AKDU, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Murat ÖDEMİŞ ve turizm fakültesi öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen gezi araç içi uygulamayla başladı ve bu kapsamda öğrencilerimiz otobüs içi anlatımlarını sırayla gerçekleştirdiler.

Uygulama gezisinin ilk durağı Sultan Pestil Fabrikası oldu. Fabrikanın yetkilisi Baki KARA’nın karşılaması ve pestil yapım/üretim süreçleri hakkında bilgiler vermesi ile devam etti. Başta gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencileri olmak üzere diğer tüm öğrencilerimiz Gümüşhane iline coğrafi olarak işaretlenen ve gastronomik bir unsur olan pestili yerinde görme, yapım süreçleri hakkında bilgi edinme şansı elde etmiş oldular.

 Gezinin ikinci durağı Çakırkaya Manastırı oldu. Destinasyona ulaşıldığında turizm rehberliği öğrencileri bölge ve manastır hakkındaki anlatımlarına ve sunumlarına başladılar. Çakırkaya Manastırının ardından Tomara Şelalesine doğru hareket edildi. Yemek molasının ardından rehberlik öğrencileri aynı şekilde sunumlarına ve anlatımlarına devam ettiler. Tomara Şelalesinin ardından dönüş için yola çıkıldı, rehberlik ve gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinden uygulama gezisinin son değerlendirilmelerinin yapılması istendi.

Tur güzergâhı boyunca öğrencilerimizin otobüs içi mesleki uygulama yapmaları gelecek dönem meslek hayatları için önemli bir fırsat sunmakta ve öğrencilerimizin mesleğe başladıkları zaman mesleki yeterliliğe sahip olmaları konusunda ciddi avantaj sağlamaktadır. Bu tür uygulamaların devamlılığı için tüm imkanları sağlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e ve turizm fakültesi dekanlığına teşekkürlerimizi sunarız.