Turizm Fakültesi öğrencilerinin gözünden “Gümüşhane’nin Turistik ve Gastronomik Değerleri”
15-22 Nisan Turizm haftası kapsamında Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin anlatımıyla Gümüşhane’nin Turistik ve Gastronomik değerlerini konu edinen bir video hazırlandı. Öğrencilerimizin turizm destinasyonlarına düzenlenen saha araştırmaları ve bireysel gezilerde elde ettikleri deneyimleri içeren video, turizm haftası boyunca bir çok platformda izleyicilerin beğenisine sunuldu.
Gümüşhane’de öne çıkan bazı değerlerin sunulduğu videoda, “nefesinize nefes katan Karaca Mağarası’nı” Turizm Rehberliği 2. sınıf öğrencisi Didem Begüm YALÇINÖZ, “hoşgörünün ve barışın mimariye yansıdığı Süleymaniye Mahallesi’ni” Turizm Rehberliği 4. sınıf öğrencisi Samet KANAR, “doğal güzelliğiyle ve sesiyle ziyaretçilerini etkileyen Tomara Şelalesi’ni” Turizm Rehberliği 4. sınıf öğrencisi Özer ÇİFTÇİ, “onlarca farklı rengin bir arada olduğu Kürtün Örümcek Ormanları’nı” Turizm Rehberliği 4. sınıf öğrencisi Sinem ÇELİK, “madenleri ile zengin olan Santa Harabeleri’ni” Turizm Rehberliği 3. sınıf Öğrencisi Yakup TOPÇU ve “eşsiz manzaralar sunan Limni Gölü Tabiat Parkı’nı” Turizm Rehberliği 3. sınıf öğrencisi Sultan KÖTAN anlattı.
Gümüşhane’nin coğrafi işaretli ürünlerinden olan “Pestil ve Köme”yi Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2. sınıf öğrencisi Merve ÖZBOLAT, “Araköy Ekmeği’ni” ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2. sınıf öğrencisi Ahmet ÇETİN ve Serhat ERTOY’dan dinledik.
Başta çok değerli öğrencilerimiz olmak üzere videoda emeği geçen Dr. Öğr. Üyesi İsmail ÇALIK, Dr. Öğr. Üyesi Fazıl KAYA ve Arş. Gör. Zekiye Nur AKYÜREKLİ’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Video aşağıdaki bağlantıdan izlenebilir: