TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2024/1 dönemi kapsamında yapılan proje başvuruları sonuçları açıklandı.
Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından yapılan araştırma projeleri başvurularından toplam 6 proje kabul edilmiştir. Proje başvuruları kabul edilen danışman hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.
Projeler hakkındaki bilgiler aşağıda yer almaktadır.
Bölümlerimiz | Proje Danışmanlarımız | Projeye Başvuran Öğrencilerimiz | Proje Başlıkları |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Doç Dr. Savaş EVREN | Ahmet ÇETİN | Yörüklerde Yeme-İçme ve Mutfak Kültürü: Mersin/Gülnar Yöresi Sarıkeçililer Örneği |
Doç. Dr. Savaş EVREN | Zeynep Cansu ARSLAN | Bozanın Gümüşhane’nin Yerel Ürünleriyle Birleşimi: Bir Duyusal Analiz Çalışması | |
Doç. Dr. Eray POLAT | Nuriye USDA | Bilişsel Esneklik ve Risk Alma Eğilimi Girişimcilik Niyetini Etkiler Mi? Üniversite Öğrencileri Örnekleminde Bir İnceleme | |
Dr. Öğr. Üyesi Murat ÖDEMİŞ | Elif Nur KARAKAYA | Destinasyon Markalaşmasına Yöresel Yemeklerin Etkisi: Gümüşhane Örneği | |
Dr. Öğr. Üyesi Sedat TAŞ | Serhat ERTOY | Antik Dönemden Günümüze: Frig Mutfak Kültürü ve Gastronomi Turizmi | |
Turizm Rehberliği | Dr. Öğr. Üyesi Emine ŞİMŞEK EVREN | Merve USLU | Turist Rehberliği Mesleği ve Eğitiminde Yapay Zekâ Kullanımının Turizm Rehberliği Bölümü Akademisyenlerinin Bakış Açılarıyla Değerlendirilmesi |