TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2024/1 dönemi kapsamında yapılan proje başvuruları sonuçları açıklandı.  

Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından yapılan araştırma projeleri başvurularından toplam 6 proje kabul edilmiştir. Proje başvuruları kabul edilen danışman hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.  

Projeler hakkındaki bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Bölümlerimiz Proje Danışmanlarımız Projeye Başvuran Öğrencilerimiz Proje Başlıkları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doç Dr. Savaş EVREN Ahmet ÇETİN Yörüklerde Yeme-İçme ve Mutfak Kültürü: Mersin/Gülnar Yöresi Sarıkeçililer Örneği 
Doç. Dr. Savaş EVREN Zeynep Cansu ARSLAN Bozanın Gümüşhane’nin Yerel Ürünleriyle Birleşimi: Bir Duyusal Analiz Çalışması 
Doç. Dr. Eray POLAT Nuriye USDA Bilişsel Esneklik ve Risk Alma Eğilimi Girişimcilik Niyetini Etkiler Mi? Üniversite Öğrencileri Örnekleminde Bir İnceleme
Dr. Öğr. Üyesi Murat ÖDEMİŞ Elif Nur KARAKAYA Destinasyon Markalaşmasına Yöresel Yemeklerin Etkisi: Gümüşhane Örneği 
Dr. Öğr. Üyesi Sedat TAŞ Serhat ERTOY Antik Dönemden Günümüze: Frig Mutfak Kültürü ve Gastronomi Turizmi 
Turizm Rehberliği Dr. Öğr. Üyesi Emine ŞİMŞEK EVREN Merve USLU Turist Rehberliği Mesleği ve Eğitiminde Yapay Zekâ Kullanımının Turizm Rehberliği Bölümü Akademisyenlerinin Bakış Açılarıyla Değerlendirilmesi