Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Anadolu Üniversitesi Eskişehir MYO öğretim üyesi ve TAŞFED Danışma Kurulu Başkanı Doç. Dr. Osman Güldemir’in katılımıyla “Gastronomi Eğitiminde Müfredat Geliştirme” başlıklı çevrimiçi söyleşi gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Evren’in gerçekleştirdiği söyleşiye bölüm öğretim elemanları, öğrenciler, mezunlar ve farklı üniversitelerden konuklar katıldı.  

Söyleşide öncelikle ülke genelinde gastronomi eğitiminin temel problemleri, güçlü yönleri ile geleceğe ilişkin beklentiler değerlendirildi. Doç. Dr. Osman Güldemir, Türkiye’de gastronomi eğitiminin insan kaynağı ve altyapı eksikliği problemlerinin devam ettiğini, bununla birlikte geçmişe kıyasla çok daha iyi bir noktada olduğumuzu belirtti. Güldemir, son yıllarda gastronomi bölümlerine puanı daha yüksek öğrencilerin gelmesiyle ve öğretim elemanlarının gelişmesiyle hem öğrenci tarafında hem de eğitmenler tarafından pozitif yönlü gelişmeler gözlendiğini ifade etti. Söyleşinin devamında gastronomi eğitiminde müfredat sorunları incelendi. Güldemir, müfredattaki problemlerin genel olarak ilgili okulların kadrosunda yer alan öğretim elemanlarının bakış açıları ve akademik eğilimlerinden kaynaklı olabileceğini; öğretim elemanlarının uzmanlık alanlarının gastronomi müfredatlarını şekillendirdiğini belirtti. Bunun neticesinde ülke genelinde farklı yapılarda ve bazen ihtiyacı karşılamayan müfredatların oluşabildiğini anlattı. Söyleşinin son kısmında Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü için hazırlanan taslak ders müfredatı detaylı bir şekilde incelendi. Böylece dış ve iç paydaşların yeni müfredat çalışmasına ilişkin fikirleri alındı. Doç. Dr. Osman Güldemir, taslak müfredatın genel hatlarıyla iyi hazırlandığını ancak bazı noktaların geliştirilmesi gerektiğini ifade edip çıkarılabilecek ve eklenebilecek derslerle ilgili önerilerde bulundu.