Günlük hayatımızın her anı ile bütünleşen ve istisnasız her bir insanın hayatını ilk gününden son gününe dek derinden etkileyen gastronomi ve buna bağlı konular, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünce düzenlenen etkinliklerde konuşulmaya devam ediyor.

18 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü bölüm öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Eray POLAT’ın yaptığı programın konuğu Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. S. Sonat ÖZDEMİR oldu. Kahve üzerine farklı kurumlardan eğitimler alan ve sertifikalara sahip olan Sn. Özdemir, bir saati aşan program süresince kahve bitkisi, yetiştirilme ortamları ve koşulları, türleri, kavrulma ve demleme yöntemleri hakkında bilgi verdi. Programda kahve ile ilgili deneyim algısının nasıl değiştiği ve gelecekteki yönü hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Programa Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanı sıra Sosyal Bilimler MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ve Şiran MYO Aşçılık bölümü öğrencileri de katılım gösterdi. Soru cevap bölümünün ardından program sona erdi.

Söyleşimize katılımlarından dolayı, konuşmacı Doç. Dr. S. Sonat ÖZDEMİR başta olmak üzere, Dekanımız Prof. Dr. Sevim Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA’ya, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. İsmail ÇALIK’a, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş EVREN’e ve söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Eray POLAT’a, ve öğrencilerimize ve diğer tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız.