Fakültemiz, akademik altyapısı ve yetkin öğretim üyesi kadrosu ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalında lisansüstü eğitimine başlıyor.  

Üniversitemizin stratejik hedefleri doğrultusunda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onayı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalında  tezli yüksek lisans programının açılmasına karar verildi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı; gastronomi alanında bilimsel araştırma yapmak, Türk mutfak kültürünü akademik zeminde incelemek, bu alanda uzmanlaşmak ve akademik kariyer yapmak isteyen adaylar için önemli bir imkân sunmaktadır. 

Tezli Yüksek Lisans programına öğrenci kabulü,  2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından itibaren başlayacaktır.