Gastronomi ve Mutfak Sanatlar Bölümü birinci sınıf öğrencileri, Temel Mutfak Üniteleri dersi kapsamında dersin yürütücüsü Doç. Dr. Savaş Evren’in önderliğinde dünyanın en iyi ekmeklerinden birinin üretildiği Araköy’ü ve kentin önemli turistik çekicilikleri olan Baraj Tatil Köyü ile Torul Kalesi Cam Terası ziyaret ettiler. Saha uygulamasının ilk durağı olan Araköy’de fırın işletmecisi Salih Bodur tarafından karşılanan öğrencilerimize ekşi mayalı ekmek üretimi hakkında bilgiler verildi. Araköy Ekmeğini üretim, pazarlama ve yönetim boyutlarıyla öğrenen öğrencilerimize Sahil Bey ve ailesi tarafından sıcak ekmekle birlikte kahvaltılıklar da ikram edildi. İkinci durak olan Baraj Tatil Köyünde ise öğrencilerimiz çevreyi tanıyıp keyifli anlar yaşadılar. Öğrencilerimizden Ravan İsmayilov’un gitar dinletisinin ardından öğrencilerimiz baraj gölü kenarında piknik yaptılar. Saha uygulamasının son durağı olan Torul Kalesi Cam Terasında ise öğrencilerimiz buranın kent turizmi açısından önemi konusunda bilgilendirilip ziyaretlerini tamamladılar.
Dersin yürütücüsü Doç. Dr. Savaş Evren, öğrencilerimizi hem bilgilendirip hem evinde ağırlayan fırın işletmecisi Salih Bodur’a çok teşekkür ettiğini, samimi konukseverliği nedeniyle Baraj Tatil Köyü yöneticisi Kamil Bayrak’a şükranlarını sunduğunu belirti. Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri için bu tarz saha uygulamalarının çok önemli olduğuna değinen Evren, önümüzdeki yıllarda da buna benzer uygulamaları yapmaya devam edeceklerini ifade etti.