Gastronomi Söyleşilerinde Prof. Dr. Murat DOĞDUBAY ile Menü Mühendisliği Konuştuk

Gastronomiyi farklı konu ve konuklarla konuştuğumuz söyleşilerimizde bu kez, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi  ve Mutfak Sanatları bölüm başkanı Sayın Prof. Dr. Murat DOĞDUBAY’ı ağırladık.      

8 Nisan 2022 Cuma günü düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü bölüm başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Eray POLAT yaptı. Turizm Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi İsmail ÇALIK ve Dr. Öğr. Üyesi Fazıl KAYA’nın katılım sağladığı etkinliğe, bölümümüz öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra Şiran Mustafa Beyaz MYO Aşçılık bölümü öğrencileri de ilgi gösterdi.

Söyleşimizdeki konu başlığımız “Menü Mühendisliği” idi. Prof. Dr. Murat DOĞDUBAY sunumunda menü kavramı ve menünün önemine değindikten sonra menü mühendisliğinin ne olduğu ve neden ortaya çıktığı üzerinde durdu. Menü mühendisliğinde önemli olan popülerlik ve karlılığın nasıl hesaplandığını ve ortaya çıkan sonuçlara göre hangi stratejilerin izlenmesi gerektiğini belirtti. Bunlara ek olarak, menü mühendisliğinin pazarlama faaliyetlerini nasıl etkileyebileceği; büyük veri ve endüstri 4.0 gibi gelişmelerin menü mühendisliği üzerindeki etkileri ve menü mühendisliğinin COVID-19 sonrasındaki dönemde yiyecek-içecek işletmelerine nasıl katkılar sunabileceğine değindi.

Sayın Prof. Dr. Murat DOĞDUBAY hocamızın konuyu oldukça geniş ve detaylı bir açıdan aktaran sunumunun ardından söyleşimiz, katılımcılardan gelen sorular ve iyi dilek temennileri ile son buldu. 

Söyleşiyi dinlemek için tıklayınız