Üniversitemiz öğrenci kulüplerinden olan Gastronomi Kulübü, 2022-2023 güz döneminin sonunda resmi olarak kurulmasına rağmen, hepimizi yasa boğan 6 Şubat depremi nedeniyle ertelenen etkinliklerinin ilkini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. 30.12.2023 tarihinde Ataç Konağı’nda gerçekleştirilen tanışma etkinliğinde, fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerimizin yanı sıra üniversitemiz Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Hizmet ve Sosyoloji Bölümü öğrencilerimiz de vardı. Etkinlikte açık havada ateş başında ikramlar, ödüllü baharat tahmin etme ve yemek anlatma yarışmaları yapıldı. Izgara partisi ve canlı müzikle devam edilen etkinlikte katılımcılar coşkuyla eğlendi. Kulüp akademik danışmanlığını yürüten Dr. Seda Kamber Taş “gastronomi alanına ilgi duyan üniversitemiz öğrencilerini bir çatı altında buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını” ifade ederken, kulübün kurulmasında ve gelişmesinde kendilerine destek veren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya’ya özellikle teşekkür etmek istediklerini belirtti. Gastronomi Kulübü Başkanlığını yürüten fakülte öğrencimiz Ali Enes Adak ise “arkadaşlarımızın kulübümüze vermiş oldukları desteğe ve etkinliğimize göstermiş oldukları yoğun katılıma teşekkür ederiz. Ortak ilgi, merak ve kararlarımızla kulüp üyelerimizle birlikte daha nice güzel etkinliklere imza atacağız” dedi. Fakültemiz öğretim üyelerinden Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Evren, Doç. Dr. Fazıl Kaya, Öğr. Gör. Sedat Taş da etkinliğe katılım sağlayarak öğrencilerini yalnız bırakmadı. Öğretim üyelerimiz “hem kulübe hem de öğrencilerine her zaman destek vermeye hazır olduklarını’’ belirttiler.