Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından 2024 Yılı Sürdürülebilir Turizm Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Turizm ve Konaklama Hizmetleri için İyi Uygulama Örnekleri” projesi çerçevesinde Artvin Macahel’de, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. S. Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. İsmail ÇALIK ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş EVREN “Uygulamalı Turizm Eğitimi” vermişlerdir.

2023 Yılı DOKA “Artabel Gölleri Tabiat Parkı Turizm Konsept Master Planı” çerçevesinde paydaşlarla yapılan odak çalışma toplantıları sonucunda geliştirilen teknik destek projesi, Torul Kaymakamlığı Torul Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülmüştür.

Teknik destek kapsamında kırsal turizmin iyi uygulama örnekleri yerinde incelenmiş, bölgede köy pansiyonculuğunda iyi uygulamalara sahip işletmeler ziyaret edilmiş ve işletmecilerle yapılan interaktif sohbetlerle deneyim aktarımı gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. S. Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA konaklama işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliği, hijyen ve sanitasyon; Doç. Dr. İsmail ÇALIK genel turizm, sürdürülebilir turizm ve konaklama işletmeciliği; Doç. Dr. Savaş EVREN ise hizmet kalitesi ve ev pansiyonculuğu konularında eğitimler vermişlerdir.

Genel olarak Gülaçar Köyü, Gümüştuğ Köyü, Cebeli Köyü, Albatraso Kadın Kooperatifi, Şiran Kadın Kooperatifi ve Gümüşhane Dağcılık Kulübünce katılım sağlanan programa Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Nihal SÜRMELİ de eşlik etmiştir.