TURİZM FAKÜLTESİ’NDE ORYANTASYON PROGRAMI VE ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversitenin işleyişini, faaliyet gösteren birimlerini, yararlanabilecekleri alanları ve bu alanların kullanım koşullarını öğrenmelerini sağlamak amacıyla 25.10.2023 tarihinde oryantasyon programı gerçekleştirildi.

Program, Turizm Rehberliği Bölümü Araştırma Görevlisi Zekiye Nur Akyürekli’nin program akışını arz etmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sevim Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA tarafından açılış konuşması yapıldı. Prof. Dr. Sevim Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA Turizm Fakültesi’nin aktif bölümleri ve fakülte kadrosu hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra öğrencilere Necip Fazıl Kısakürek’in "devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım" sözüyle çalışmanın önemini vurgulayarak, eğitim öğretimleri için önlerinde kocaman bir 4 yıl olduğunu, bu zamanı iyi değerlendirmeleri gerektiğini, bu yolda yürürken öncelikle hedeflerini belirlemelerini, bu hedeflere ulaşabilmek amacıyla ve geleceklerine sahip çıkmak adına durmadan çalışmalarını iletti. Sözlerini Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayarak tamamladı.

Programa Ocak ayında ‘‘ANFAŞ Uluslararası Gıda ve Yiyecek Fuarı Mavi Vatan Yarışması’nda Türkiye 2.’liği ödülünü alan öğrencilere ve danışmanlarına ödül verilmesiyle devam edildi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Rıfat PİR’e ve derece kazanan 4. sınıf öğrencilerinden; Merve ÖZBOLAT, Emin Can GENÇ, Ejder ÇOBAN ile 3. sınıf öğrencilerinden Ayşenur ÇINAR ve Serhat ERTOY’a Fakülte Dekan vekili Prof. Dr. Sevim Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA ile Dekan yardımcısı Doç. Dr. İsmail ÇALIK ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş EVREN tarafından plaketleri taktim edildi. Ayrıca Öğr. Gör. Rıfat PİR tarafından öğrencilere kendi yazdığı  ‘‘Ordu Mutfak Kültürü’’ adlı kitabı armağan edildi.

Öğrencilerin üniversite işleyişini daha iyi kavramaları amacıyla fakültenin davetli konuşmacıları olan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan Bayram KAYHAN, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndan Hakan KARADAĞLI, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’ndan Aytekin ŞANLITÜRK ve Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Gamze BELİKIRIK tarafından bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.

Programın devamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Evren ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail ÇALIK, bölümü, derslikleri, bölümdeki akademisyenleri ve Erasmus gibi öğrenciye yönelik programları tanıtan sunumlarını gerçekleştirdiler. Ayrıca Turizm ve Gezi Kulübü danışmanı Doç. Dr. İsmail ÇALIK ve Gastronomi Kulübü danışmanı Arş. Gör. Dr. Seda KAMBER TAŞ tarafından kulüp faaliyetleriyle ilgili bilgiler verildi. Program oryantasyona katılan öğrencilere Dekanlık tarafından hediyelerinin verilmesiyle son buldu.