Fakültemiz tarafından 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin üniversitemizin işleyişini, faaliyet gösteren birimlerini, yararlanabilecekleri alanları ve bu alanların kullanım koşullarını öğrenmelerini sağlamak amacıyla 09.10.2024 tarihinde oryantasyon programı gerçekleştirildi. 

Program, Turizm Rehberliği Bölümü Araştırma Görevlisi Burak İNANÇ'ın program akışını arz etmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Sevim Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA tarafından açılış konuşması yapıldı. Prof. Dr. Sevim Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA fakültemizin aktif bölümleri ve fakülte kadrosu hakkında bilgilendirme yaparak  öğrencilerimize yeni eğitim öğretim dönemi için çeşitli önerilerde bulundu.  

Öğrencilerimizin üniversite işleyişini daha iyi kavramaları amacıyla fakültemizin davetli konuşmacıları olan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndan Hakan KARADAĞLI, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan Bayram KAYHAN, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’ndan Yavuz TANGUROĞLU, Dış İlişkiler Ofisinden Öğr. Gör. Nalan DEMİR ve Öğr. Gör. Ayşe GÜNEŞ tarafından bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.

Programın devamında, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fazıl KAYA ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Evren bölümü, derslikleri, bölümdeki akademisyenleri ve Erasmus gibi öğrencilerimize yönelik programları tanıtan sunumlarını gerçekleştirdiler. Ayrıca Turizm ve Gezi Kulübü danışmanı Doç. Dr. İsmail ÇALIK ve Gastronomi Kulübü danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda KAMBER TAŞ tarafından kulüp faaliyetleriyle ilgili bilgiler verildi. Program soru ve cevapların alınmasıyla son buldu.