Fakültemiz, Mesleki uygulama ile Eko turizm dersleri kapsamında düzenlenen gezinin rotası Gümüşhane ilinin en çok turist çeken destinasyonlarından birisi olan Karaca Mağarası’nda incelemelerde bulundu.
Fakültemiz Turizm Rehberliği öğrencilerinin hem bölgeyi tanıma hem de mesleklerine yönelik uygulama yapma fırsatı bulmaya yardımcı olan saha uygulama çalışmalarına Turizm Rehberliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Uğur Akdu, Öğr. Gör. Sedat Taş, Arş. Gör. Zekiye Nur Akyürekli ve Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerimiz katıldı. Üniversitemiz Rektörlük binası önünden hareketle başlayan uygulama programımız, otobüs içinde Doç. Dr. Akdu’nun güzergâh ve genel bilgi aktarımıyla devam etti. Öncelikle Karaca Mağarasının efsanesini anlatan Doç. Dr. Akdu akabinde mağaranın Turizme kazandırılmasında rol oynayan ilk bilimsel yayın olan Dr. Ali Uzun tarafından hazırlanan çalışmaya dikkat çekti. Program otobüs içinde akabinde mağara önünde ve mağara içinde sırayla turizm rehberliği öğrencilerimizin Türkçe ve İngilizce anlatımlarıyla devam etti. Öğrencilerimiz mesleki uygulama deneyimlerinin yanı sıra mağara önündeki alanda dans edip eğlenerek günü sonlandırdılar. Turizm Rehberliği Bölümümüzde Eko turizm dersini yürüten Öğr. Gör. Sedat Taş bu uygulamaların öğrencilerin eko turizm faaliyetlerini yerinde deneyimleyerek çevreye ve sektöre bakış açılarını değiştiren faydalı çalışmalar olduğunu ayrıca eko turizm ve sürdürülebilir turizm uygulamalarıyla ilgili farkındalık yarattığını vurguladı.Doç. Dr. Uğur Akdu da uygulama çalışmalarıyla birlikte öncelikle öğrencilerimizin mezun olduktan sonra yapacakları turist rehberliği mesleğini yakından tanımalarını sağlama, her bir öğrenciye ayrı ayrı rehberlik deneyimini yaşatma ve mesleğe hazır hale getirmeyi amaçladıklarını ayrıca hem öğrencilere bölgenin kültürel değerleri tanıtmayı hem de mesleki ve kültürel bilgi düzeylerini arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Doç. Dr. Akdu, saha çalışmalarının bölgenin tüm destinasyonlarında 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı boyunca devam edeceğini belirtti.
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de saha gezilerimiz hakkında, “Bilindiği üzere Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından öğrencilerimizin mesleki tecrübelerini artırmak ve bulunduğu coğrafyanın turistik çekiciliklerini öğrenmek amacıyla çeşitli saha uygulama gezileri yaptırılmaya başlandı. Bu uygulamaların ikinci durağı da Gümüşhane ilimizin turistik açıdan önemi büyük olan Karaca Mağarası oldu. Mağaranın oluşumu, turist cazibesi ve burada yapılan çalışmalar hocalarımız tarafından öğrencilerimize yerinde gösterilerek anlatıldı. Sınıf içerisinde bazı dersleri verebiliriz ama yerinde uygulamalı olarak göstermek daha etkileyici olmaktadır. Her bir öğrencimiz bizler için gönül elçilerimizdir. Buradan mezun olduktan sonra ilimizi ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edip tanıtacaklardır. Bu nedenle de Üniversitemiz tarafından desteklenen bu saha çalışmalarını önemsiyoruz. Arazi çalışmalarında öğrencilerimize rehberlik eden hocalarımızı kutluyor, tüm öğrencilerimize sağlıklı günler diliyorum” açıklamasında bulundu.