15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin de aktif katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Belediye önünden Atatürk Parkı’na gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, şehrin turizm potansiyelini ve kültürel değerlerini ön plana çıkardı. 

Etkinlikler, resim sergisi açılışı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi ile devam etti. Katılımcılara geleneksel lezzetlerden pestil herlesi ve baklava ikram edildi. 

Gümüşhane Üniversitesi’ni temsilen Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Çalık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Evren ile akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz Turizm Haftası Kutlamalarında yer aldı. 

Turizm Haftası kapsamında, Öğr. Gör. Rıfat Pir Hocamızın danışmanlığında öğrencilerimiz, geleneksel Gümüşhane yemeklerini modernize ederek hazırladıkları tabaklarda şehrin doğal ve tarihi destinasyonlarının isimlerine yer verdi. Öğrenciler; “Artabel”, “Harşit”, “Süleymaniye” ve “Pekün” isimli tabaklarla şehrin kültürel zenginliklerini gastronomi ile buluşturdu. 

Bu anlamlı etkinlikler, Gümüşhane’nin turizm değerlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.