Fakültemiz “Gastronomi Eğitimi ve Kariyer Fırsatları” adlı söyleşisi gerçekleşti.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün “Gastronomi Eğitimi ve Kariyer Fırsatları” konulu söyleşisi, Turizm İşletmeciliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İsmail ÇALIK moderatörlüğünde ve Sn. Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK’ın katılımı ve bilgilendirmeleri ile 8 Aralık 2021 günü saat 20:00’da gerçekleşmiştir. Başta Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri olmak üzere tüm turizm fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri söyleşiye katılım sağlamıştır. Yaklaşık 90 dakika süren söyleşi, Sn. Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK’ın kendini tanıtması ile başlamış, Türkiye’de gastronominin mesleki ve eğitim alanındaki gelişimi hakkında bilgi vermesi ile devam etmiştir. Akabinde katılımcıların da soruları eşliğinde, Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK “Türkiye turizm sektörü içinde gastronominin önemi ve gastronomi alanında ön plana çıkan ülkelerin durumları” hakkında güncel bilgiler sunmuştur. Yer yer fakültemiz gastronomi bölümü öğrencileri için çalışma koşulları ve yabancı dil bilgisinin önemi hakkında da tavsiyeler veren SARIIŞIK, fakültemiz öğrencilerine önemli katkılar sunmuştur. Söyleşi katılımcıların, Sn. Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK’a ve söyleşiyi organize eden Dr. Öğr. Üyesi İsmail ÇALIK’a teşekkürlerini iletmeleri ile son bulmuştur. Dr. Öğr. Üyesi İsmail ÇALIK belirli aralıklarla gastronomi söyleşilerinin yapılacağı bilgisini de vermiştir.